Vleugels van woestijnstof – Ilse Van Der Hout

Blogtour van Uitgeverij de Boekenvos

Wederom een heerlijk kort verhaal van @deboekenvos uitgeverij!

Deze keer iets waar ik me normaal niet aan waag, een sciencefiction novell. Omdat het echter geen dikke pil was gaf ik het een kans!

Midden in de eindeloze woenstijn leven de mensen Alberon binnen de veilige muren van de Ark. Hun leven geweid aan de missie voor het bedrijf Nile. Het verzamelen van kostbare mineralen in een woestijn vol met levensgevaarlijke monsters en zandstormen. Bestemd om ooit mee te nemen naar hun werkelijke thuis, de aarde.

Airi is een van hen en woont samen met haar verloofde Yawen op de Ark. De liefde voor haar maakt het leven op de Ark draagbaar maar niet perfect. Airi is buiten de ark geboren en het leven van daar blijft naar haar roepen. Wanneer Yawen vermist raakt bij haar missie als piloot twijfelt Airi geen moment. Ze zal haar vinden al moet ze haar leven geven in de woestijn. Zal ze Yawen vinden? 

Wederom een heerlijk kort verhaal waardoor je geen lange spanningsboog nodig hebt om het hele verhaal te lezen. Het is prettig opgebouwd en leest lekker weg. Zelfs als niet echt een liefhebber van sciencefiction vond ik het een prima verhaal met lekker spannende stukken om bij weg te smullen!

Dit vind je misschien ook leuk...