Stad met twee gezichten – Salomon Corlyn

Een Zilverspoor Blogtour!

Al eerder maakten we kennis met draak Elliot in een eerder boek van schrijver @salomoncorlyn, Drakenvlucht. Maar geen zorgen ook zonder deze voorkennis of het boek te lezen kun je je met een gerust hart storten op deze reeks!!!

Stad met 2 gezichten is de eerste in een nieuwe triologie van de schrijver en is onderdeel van De gebroken wereld saga.

Het verhaal 

Magische krachten bezitten maar niet weten wat ermee te doen, behalve ze zorgvuldig verbergen voor de buitenwereld. Maar hier en daar een ongelukje is niet te voorkomen.

Haar bijzondere vriendschap met waterdraak Elliot  en andere draken word ook al niet als normaal beschouwd waardoor de 17 jarige Ivana en leven zowieso al vol avonturen zit. Maar dit is niets vergeleken met wat hun nog te wachten staat. Beide komen ze voor een keuze te staan die hun paden van elkaar zullen scheiden. 

Elliot keert terug naar de drakenwereld om te zorgen voor de eieren van een dierbare vriendin, maar de mensenwereld blijft lonken. Het leven in drakenwereld is niet wat ze voor ogen had. 

Ivana gaat proberen haar magie leren te beheersen en reist samen met leermeester Shariq Af naar Nyria. De stad is er echter een met 2 gezichten, vol mysterie en een duistere kant. Ivana zal alles moeten trotseren om zich niet door de stad en haar inwoners te laten onderdrukken. 

Zullen hun paden elkaar nog kruisen? 

Wat ik denk van dit boek? 

De stad met 2 gezichten is een magisch en spannend boek. Al snel word je meegezogen in het verhaal en door de vele karakters en hun bijzondere verhalen blijf je lezen. Alle karakters worden uitgebreid beschreven en hierdoor krijg ik een compleet beeld, wel vind ik het hier en dan veel gebeurd, tegelijktijd en met veel karakters waardoor ik de draad zo nu en dan even kwijtraak. Hierdoor moet ik soms even een aantal pagina’s terug om het weer op een rijtje te krijgen. 

Echter houd het me niet tegen om het boek van voor tot achter te lezen door het bijzondere en rijke verhaal vol mysterie en intriges, ook is er aandacht voor bijzondere karakters, waaronder een transgender. Het zit boordevol wezens in een bijzondere Fantasy wereld. Het past bij de geest van deze tijd. En een stukje inclusiviteit en diversiteit. 

Het verhaal stikt van de plottwisten en is geen enkel moment saai, de spanning word alleen maar groter! Het einde nadert te snel en eindige met een cliffhanger. Maar niet getreurd , het vervolg De stad met drakenschimmen is inmiddels ook al verschenen!! 

Details: 

Auteur: Salomon Corlyn

Uitgeverij: Zilverbron

EAN: 9789463083225

Gelezen Uitvoering: E-book

Aantal pagina’s: 325

Thema: Young adult, Fantasy 

Dit vind je misschien ook leuk...