Recensie: Zam de fikser- Peter Schaap

Blogtour uitgeverij Zilverspoor.

 Wanneer een boek begint met de een hoofdpersoon die op het punt staat opgehangen te worden ben ik al snel enthousiast! ( beetje sinister  maar het is zo!)

Zamak ( Zam) heeft zichzelf bij in de nesten gewerkt. Hierdoor is hangt zijn lot nu af van de magiër Micander. 

Zijn verleden als fikser ( alles moeten regelen waar een ander geen zin in heeft) in ruil daarvoor krijgt hij van zijn meester vrije magie, iets wat hij bewaard in zijn eigen ‘wolk’ (moet een beetje denken aan een I cloud) om wanneer deze voldoende is te gebruiken voor het vinden van zijn ouders. 

Eenmaal in het schavot kent zijn pad een wending en word hij door Micander gedwongen in zijn geheime dienst te werken. Niemand die het doorheeft want Zam draagt een ring om hem in bedwang te houden. Alleen voor Zam is deze zichtbaar. 

Wanneer de volgende adhd achtige magiër Mandrahinasha en haar dochter Duny ten tonele verschijnt word het allemaal wel erg ingewikkeld en stapelen de problemen zich al snel op. Alle machten en magie zullen nodig zijn om deze op te lossen. 

Zelfs die van de witte wolf en haar jongen, zou het genoeg zijn om de boel te redden?

Zam de fikser is een heerlijk boek waarin ik bij de eerste zinnen al helemaal in het verhaal vastgegrepen werd. Het werd daardoor nagenoeg onmogelijk deze nog weg te leggen. ( dat zegt denk ik voldoende!) 

De karakters en het eigenzinnige denkwerk van Zam zorgen ervoor dat het verhaal helemaal tot leven komt! 

Wat mij betreft een dikke aanrader!! Spanning van de eerste tot de laatste bladzijde!!

Dank aan Uitgeverij Ziverspoor voor het recensie exemplaar!! 

Dit vind je misschien ook leuk...