Recensie: Het Mongoolse paard het meisje en de therapeut- Hesther Selbeck


Hester is de draad kwijt, letterlijk. Haar relatie is stroef, haar baan in het GGZ wezen is niet wat ze ervan verwachtte en ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf. In eerste instantie door zelf een therapeut te bezoeken en een meditatie cursus te volgen wetend dat de echte reis nog moet gaan beginnen.

Al lange tijd droomt ze ervan om op een paard door Mongolië te trekken. In 2 maanden tijd rijdt ze niet alleen talloze uren paard door de steppe van Mongolië maar vind ze zichzelf terug en haar verlangen om iets voor anderen te betekenen als therapeut. Ze wil systeemtherapie en paarden gaan combineren en jongeren die normaal het label “ onhandelbaar” zouden krijgen een nieuw perspectief bieden. Eentje buiten de muren van de grijze bureaucratische GGZ instellingen die Nederland rijk is. Naar buiten, de natuur en de paarden, out of the box.

Eenmaal terug in Nederland leert het leven haar dat ze eerst dingen moet verliezen om te gaan bouwen aan een nieuw begin. Deze brengt haar naar Catalonië, waar paarden, nieuwe kansen en de juiste mensen ervoor zorgen dat haar droom werkelijkheid word.

Het lezen voelt alsof je stiekem iemands dagboek leest. Heel intiem waarin Esther alle positieve en negatieve ervaringen openhartig deelt, haar twijfels, onzekerheden en zelfs intieme momenten in haar relatie komen aan bod.

Ik herkende mezelf heel erg in haar verhaal, het verdwaald zijn en zoeken naar een doel, haar magische connectie met het paard die als een spirit guide in haar verhaal verweven blijft als een trouwe raadgever die haar nooit heeft verlaten. Het boek las dan ook heerlijk weg in het zonnetje genietend in de tuin, in gedachten was ik ook voor even in Mongolië, op dat bonte paard, de brenger van goede raad en veel wijsheid. 

Dit vind je misschien ook leuk...