Muren van ijs – Nanouk Kira

Blogtour van de Zilverboekenclub, uitgeverij Zilverbron.

Even heb ik getwijfeld, dit boek dat als pakketje kwam is namelijk bijzonder dik. Maarliefs 638 pagina’s lang. Maar zodra ik begon met lezen was ik dit al snel vergeten en vloog ik erdoorheen.

Het verhaal speelt zich af in Ravancur, een stad in opkomst, the place to be. Wanneer de oom van Neara ernaartoe vertrekt om hier zijn beroep als belastinginner uit te oefenen besluit ze mee te gaan. Wie weet kan ze hier een eigen leven opbouwen en haar toekomst als opvolger van haar oom een andere wending geven. 

De welvaart die Ravancur belooft blijkt echter een duister randje te hebben, delen kennen ze er niet dus is er honger in een zeer strenge winter wat inwoners buiten de muur moeten bouwen.

Nadat Neara er achter komt dat Ravancur vroeger Orton heette hoort ze al snel het gefluister over het gemis van deze tijd. 
.
ze ontmoet Vira die zeker weet dat Neara de verlosser is. Deno en Firan  die weinig loslaten en nog veel meer verbergen komt ze er samen met hen achter dat alles een gevolg heeft en deze niet altijd de prijs waard zijn, is ze wel de verlosser die de stad kan redden of toch niet? 

Muren van ijs is een bijzonder sterk fantasy verhaal geschreven vanuit verschillende perspectieven. Hier heb ik meestal enige moeite mee om ze uit elkaar te houden maar hier worden ze keurig per hoofdstuk aangeduid. 

Dit boek kent vele wendingen die niet voor iedereen geschikt zijn. Gelukkig staat op de eerste pagina een waarschuwing dus verder lezen is op eigen risico.

Het barst van de fantasy en de schrijfstijl van Nanouk Kira is zo levendig dat ik hele verhaal voor me zie. 

Het enige minpunt in mijn ogen I het einde, of is dit juist een aanduiding dat er meer aan komt……..

Over dit boek:

Auteur(s) : Nanouk Kira

Uitgeverij: Zilverbron

ISBN : 9789463084512

Uitvoering : Paperback

Thema : Fantasy

Hier te koop:

https://www.artbooksshop.com/a-74248953/nieuw/muren-van-ijs-nanouk-kira/#description

Dit vind je misschien ook leuk...