Dutch venture publishing recensie: De Ademdief Miranda Peters

Adem geeft en adem neemt. 

Thalia en Livvy lijden al jaren een vluchtend nomaden bestaan. Alles zijn ze al verloren en familie hebben ze niet meer, die hebben de jagers hen al afgenomen en nu is het hun beurt. Ze zwerven van plaats naar plaats en van naam en identiteit naar de volgende. Maar nooit is het genoeg om veilig te zijn.  Ze worden continue opgejaagd, letterlijk want jagers weten hun altijd weer te vinden.

Thalia bezit magie, met haar adem is ze in staat om te genezen, dit doet ze dan ook al vele jaren. Ook kan ze letterlijk iemand de adem benemen. Maar dit doet ze liever niet tenzij ze niet anders kan.

Quinn is al zijn hele leven jager en weet niet beter dan dan Ademdieven zoals ze genoemd worden  moordlustige levens zijn waarvan de magie vernietigd moet worden. Een voor 1 zullen ze sterven. Wanneer ze allemaal dood zijn zal de vloek die op hen rust worden opgeheven en zullen ze eindelijk een hogere leeftijd als 20 kunnen bereiken. 

Wanneer Thalia en Quinn tegenover elkaar komen staan is het echter niet zo gemakkelijk om elkaar van het leven te beroven. Ze tonen elkaar genade. Hun beide levens nemen hierdoor een onverwachte wending, eentje die ervoor zorgt dat het bestaan zoals zij dat kennen wel eens een heel ander gezicht kon krijgen.

De Ademdief is een “adembenemend” mooi en spannend verhaal! Waar ik soms dacht de uitkomsten wel even te weten zette het boek me op een nieuw spoor. Het kent vele plottwisten waardoor het verhaal blijft boeien en moeilijk weg te leggen is. Je kent het wel, nog 1 hoofdstukje….. ( dat worden er zeker 3!) 

In het boek word het eiland Terschelling uitgebreid meegenomen als locatie waar het verhaal zich afspeelt. Als eiland liefhebster is dit natuurlijk een dikke bonus. 

De ademdief van Miranda Peters is slechts deel 1 van deze nu al bijzondere reeks. En  is wat mij betreft een echte aanrader als je van het genre houd. En nog veel leuker, nummer 2, De schildmagiër van deze reeks verschijnt binnenkort!


Over dit boek:

Auteur: Miranda Peters

Verschenen: 21 september 2020

Uitgave: ISBN 9789492585585

Uitgever: Dutch Venture Publishing


pagina’s:  300 pagina’s

Genres: Fantasy & SciFi, Young Adult

#lezen #boeken #visuelebeperking #inclusie #passenlezen #lezeninkleur #hulpmiddelen #ms #multiplessclerosis #chronischziek #chronischvermoeid #slechtziend #liefdevoorlezen #lezenlezenlezen #samenlezen #lezenvooriedereen #sharingiscaring #boekenwurm

#recensie #recensieexemplaar#lezenlezenlezen #recensieboek #boekstagram #bookstagram 

#happybooks #booklover #boekenverslinder #boekenliefde #boekentip #leesplezier #leespret #dutchventurepublishing

Dit vind je misschien ook leuk...