Blogtour wolventijd – Lysander Mazee

Wolventijd is het debuut van schrijver Lysander Mazee en wat een goede binnenkomer is dit!!

Het verhaal neemt je mee in de tijd van de Vikings, magiërs en de strijd om het geloof.

De Friese Auke vertrekt met zijn ijshockey team naar Noorwegen om een wedstrijd te spelen. Al snel word hij overdonder door een onheilspellend bericht.

Samen met tegenstander Sindre word Auke ontvoerd naar een andere tijd. De tijd van de Vikingen, magiërs en de strijd om de heidense levensmanier te mogen voortzetten.

Als ze worden opgeleid tot strijders en legendarische wolvenstrijders om het leger van hoofdman Heimar Helgarson te versterken word Auke gelokt door magische aantrekkingskrachten. Het grote geheim dat hij met zich meedraagt maakt deze aantrekkingskracht nog groter. Wanneer Heimar’s zus heidrun, meesteres in de seidr magie hier lucht van krijgt word Auke’s lot al snel bezegeld, en zou zijn ondergang kunnen betekenen……

Meer wil ik niet verklappen, daarvoor zul je echt zelf het boek moeten gaan lezen. En geloof me dat wil je!! Houd je van Vikings de serie of van de klassieker Kruistocht in spijkerbroek dan moet deze echt op je must read lijst! 

Wolventijd neemt je mee in het oude folklore van Noorwegen. Je reist mee op de gedachten van Auke door het leven van de Vikingen. De oude gebruiken, taal en levendig beschreven karakters maken het verhaal ijzersterk.

Er zijn vele twisten en hierdoor blijf ik geboeid doorlezen, het boek leg ik dan ook liever niet meer. Soms denk ik even stukjes te missen maar deze worden later weer aangevuld om zo een compleet beeld te krijgen bij het verhaal. Compleet weggezonken waan ik me in de bossen, tussen de Vikingen. 

De verbeelding van de schrijver heeft gezorgd voor een fantastisch verhaal met vele plottwisten waarvan ik soms even moest nadenken hoe die dit in vredesnaam allemaal zo aan elkaar heeft weten te rijgen tot dit geweldige avontuur.

Het boek is voor de fantasy en young adult liefhebbers onder ons een echte aanrader!!!

Dank je wel uitgeverij Dutchventurepublishing dat ik een deel van het street team uit mag maken en deze prachtige boeken voor jullie mag lezen en delen met alle bookie’s onder ons! 

Dit vind je misschien ook leuk...