Avonturium – Anaïd Haen & Django Mathijsen

Fantasy en sci-fi voor kids, het boek is voor 10+ maar ook voor de volwassenen onder ons een heerlijke weglezer met korte verhalen die gebundeld zijn tot een super leuk boek! 

De flaptekst: Stel dat je niet in spoken gelooft, maar je hebt er toch opeens eentje gevonden? Of dat je alleen maar probeerde je favoriete nummer na te spelen op je gitaar, om erachter te komen dat je dat beter niet had kunnen doen? Of dat je in een toekomst leeft waar niemand hoeft te leren omdat alles door het Invulnet geregeld wordt? En wat zou je ervan vinden als je iedere dag over een houten brug naar school moest lopen, terwijl daar een trol onder woonde?

Ga mee op avontuur met Annet, Mick, Skaiti Tanja en anderen en vraag je af wat jij zou doen als je in hun schoenen stond. Acht avonturen, speciaal voor kinderen. (En voor papa’s en mama’s)

Elk verhaal heeft zijn eigen inleiding van de auteur van het verhaaltje, wat ik bijzonder leuk vind. Ze vertellen hoe ze tot het verhaal gekomen zijn en welke gedachte erachter schuilt voor je aan het verhaal begint.

Van het totaal aan verhaaltjes heeft het verhaal over de Afsluitdijk echt een indruk achter gelaten niet alleen is het historisch een heel leuk verhaal maar ook de fantasy die er doorheen geweven zit is lief en mooi verwoord. 

De verhalen zijn niet al te lang dus voor kids heerlijk als “voor het slapen gaan” verhaaltje of om lekker zelf mee in een hoekje van de bank te kruipen voor een kort avontuur. 

Dikke aanrader voor kids die niet bang zijn voor een tikkeltje fantasy en sci-fi en natuurlijk voor nieuwsgierige papa’s en mama’s. 

Dit vind je misschien ook leuk...