📚| Recensie: Ontspoord – Saeed Ajaib

Detective Rheza Khan verdrinkt in zijn verdriet, letterlijk want keer op keer grijpt hij naar de fles. Dit heeft hem alles gekost, zijn baan als detective, de liefde en zelfs zijn gezin……

In zijn bureautje gevestigd in de achterstandswijk de Kloof lost hij nog wat schamele zaakjes op om zijn verslaving in stand te houden. Tot op een dag een aanbod word gedaan voor een zaak die zijn wereld op zijn kop zet. 

Niet alleen komt de zaak heel dicht bij zijn pijn maar staat er ook een onweerstaanbare smak geld tegenover. 

Khan neemt de zaak aan maar komt er al snel achter dat het zaakje stinkt, niet naar drank maar naar achterdocht, list, leugens en verraad.

Ontspoord is het debuut van schrijver Saeed Ajaib en staat dicht bij zichzelf. Geschreven in een donkere periode in zijn eigen leven. Wanneer je het boek leest word je dan ook compleet meegenomen in een wereld van iemand die worstelt met zichzelf. Het is zo levensecht beschreven dat het me maar bleef aangrijpen, omdat ikzelf weet hoe dit voelt en me daarom heel goed kon verplaatsen in dit karakter. Je kunt merken dat de gevoelens en angsten van het karakter doorleefd zijn door de schrijver, ijzersterk. Het greep me op verschillende momenten zelfs aan, op een goede manier! 

Detective Rheza is een man vol geheimen en een verleden die hem gevormd hebben tot wie hij nu is, deze zaak gaat ervoor zorgen dat verkropte emoties nodig gaan zijn maar ook het vertrouwen winnen en geven aan anderen iets is wat hemzelf zal redden.

Ik kan niet wachten op een vervolg, rete spannend zoals ze hier zeggen!!! 

Dit vind je misschien ook leuk...